kés webáruház logó

Összetett termék kereső:

Mindenhol
Raktárkészlet
Ár
Penge Hossz
Teljes Hossz
Acél típus
Márkák
Árgarancia

Termékek

Gyártók

30.000,- Ft. feletti vásárlásnál

A TERMÉK SZÁLLÍTÁSA INGYENES

Szakácskések

2024. jan. 14

_data/thumb_1705244780.jpg

Ez a kategória, véleményem szerint a legkiemelkedőbb, mivel ezekből a késekből használunk a legtöbbet. Mesterszakácsok, hobby szakácsok, kezdők, háziasszonyok nélkülözhetetlen munkaeszközei. A szakácskéseket, séfkéseknek is nevezik. A szakácskés, minden szakács alapvető eszköze, ezért minden jó szakácsnak rendelkeznie kell legalább egy jó minőségű szakácskéssel.


 

A kicsit magas árukon kívül, a szakácskések különböző anyagokból készülnek, 

különböző méretűek, eltérő tapintású markolatúak és a súlyuk is különböző! 

Hosszú és különösen széles ívelt pengék jellemzik őket. 

Átlagosan 15-20 fokos élszöggel vannak ellátva, a precíz vágások érdekében. 

A pengék vékonyabbak, könnyebb és élesebb vágást eredményeznek.

A vékony él sokkal hatékonyabb, éles és éltartó!Ezek az eszközök, 

darabolásra, szeletelésre és vágási feladatokra a legideálisabbak.

 A leginkább használtban lévő méretek: 15-24 cm között vannak.  Egy jó 

minőségű, rozsdamentes acél kés nem olcsó mulatság, de elmondhatatlanul 

hasznos beruházás, amely gyorsan megtérül. Azt is érdemes tudni, hogy a 

drágább nem feltétlenül jelent jobbat! A legjobb minőségű séfkések 

rozsdamentes, illetve kovácsolt acélból készülnek. 

Az újabb modelleket, az úgy nevezett "damaszk eljárással/ rétegelt /" készült acélokkal ékesítik. A penge rétegeit, különféle rétegzett fémötvözetek képezik. A rétegeket egy darabból / néha tömbből, golyóból / kovácsolják össze. A mintákat gyöngyfúvással, vagy savmaratással szebbé és láthatóvá lehet tenni.

Penge kialakítás szempontjából, az egyik legkeresettebb a SANTOKU kés.




Egy sokoldalú konyhakés, amely Japánból származik. 




A santoku többféle képpen használható, főleg szeletelésre, apróra

 vágásra és vagdalásra. A japán santoku szakácskések pengéje 13-20 

centiméter hosszú, és általában egyenes élű. A santoku kések markolatának 

felső része egy vonalban van a penge felső részével. A japán santoku kések 

jellegzetessége: A kések súlya, szélessége és hossza. Fő jellemzőjük, hogy a 

munkavégzés során, a használatuk összhangban legyen. Ezért tartják ezeket a 

késeket a legkiegyensúlyozottabbnak és legharmonikusabbnak Japánban.

4 fontos szempont alapján válasszuk ki a munkaeszközünket!:

-Súly,
-Kényelem
-Jó éltartás
-Éles penge


A választásnál, 2 ország kitűnő termékeit veszik előtérbe, tapasztalataim alapján:


A Japán, illetve a német cégek termékei, a legkeresettebbek. A Német kések vastagabbak és nem olyan kemény acélt használnak, mint, a Japánok. Ezért a Német kések éltartósság szempontjából alul maradnak. Őket picivel többet kell élezni. A Japán acél finomabb élllel rendelkezik és kiemelkedő az éltartóssága. Köszönhetően a több száz éves kard kovácsolás művészetének, mely apáról fiúra szállt. Azt azért kiemelném, hogy egyik acél sem tökéletes! 

A Német kések fenőacéllal, vagy élezőeszközzel élezhetőek. A kicsit drágább, Japán kések esetében, vizes fenőkövet kell alkalmazni!

Ha klasszikus, európai stílusút szeretnél, próbáld ki a Német Wüsthof késeket. Ezt a márkát kedvelik olyan híres szakácsok is, mint Ina Garten és Gordon Ramsay.

Wüsthof késeink: https://www.kesvilag.hu/konyhai-i-.html/1/0,141290,0,,,,,27,0


A Japán szakácskések közül kiemelnék pár híres márkát!:


-Kai

 

A KAI konyhakések igen kultikusak Japánban, már évtizedek óta. Az 1908-ban alapított cég több mint 100 éve fejleszti és értékesíti termékeit szerte a világban. Főbb termékeik evőeszközök, szakácskések, konyhakések, manikűr, illetve pedikűr eszközök, melyek kiváló éltartó képességgel rendelkeznek. 

https://www.kesvilag.hu/konyhai-i-.html/1/0,141290,0,,,,,79,0

-Tojiro

A Tojiro Co., Ltd. 1953-ban alakult Fujitora Farm Equipment néven Tsubame városában a Japán Niigata tartományban. A céget átnevezték a Fujitora Industry Co., Ltd.-re 1964-ben, majd a Tojiro Co., Ltd.-re váltotta a cég nevét 2015-ben. Több mint 15 ezer ügyfélnek szállítanak, több mint 50 országban.

https://www.kesvilag.hu/konyhai-i-.html/1/0,141290,0,,,,,58,0

-Global

A Konyha késeket a Yoshikin gyárban gyártják, (más néven a Yoshida Metal Industry Co. Ltd-nél  ). A Global kések híresek az ikonikus tervezésükről, az új gyártási módszerekről és vágási teljesítményükről. A Yoshikin Gyár, a Watanabe család tulajdonában van 1985 óta és Tsubame-ban található, Japánban.

https://www.kesvilag.hu/konyhai-i-.html/1/0,141290,0,,,,,142,0

-Sekiryu

A Sekiryu a japán Gifu prefektúrában található kiváló minőségű kések gyártására specializálódott. A hagyományos kézműves készségek révén kiváló minőségben készítették el késeiket. Ha tartós, Japánban gyártott konyhai késeket keres, a Sekiryu kések erre kiválóan alkalmasak.

https://www.kesvilag.hu/gyarto/143


-Kasumi

A Kasumi késeket több mint 100 éves kardkészítési tudás és készség felhasználásával hozták létre. 1916 óta a Sumikama a legjobb japán evőeszközök és kések gyártásával foglalkozik.

https://www.kesvilag.hu/gyarto/297

-Kanetsune

Kanetsune Seki, Japán egyik leghíresebb  mestere, aki megőrízve az ősi hagyományokat, csodálatos késeket kovácsol. A Kanetsune 800 éves történelemmel büszkélkedhet. A Japán Seki cityben a "pengék városában" készíti el erős, gyönyörű és rendkívül éles késeit!

https://www.kesvilag.hu/gyarto/85

-Samura

 

A Samura cég egy családi vállalkozásként indult 2003-ban, majd a szorgalomnak és precizitásuknak köszönhetően hamarosan jelentős, piacerős céggé nőtte ki magát. A gyártási folyamat 90%-a kézzel történik, amire máig büszke a Samura. Késeiket kulináris szakemberek, Sushi szakácsok és hentesek egyaránt tesztelik és céljuk, hogy mindenki számára, mindenféle vágási célokra igazán hatékony és mutatós terméket kapjon a közönség! A Samura egy feltörekvő modern gyártó, aki egykor az MCusta céggel együttműködve gyártott, majd 2010-től saját márkanév alatt is gyárt. Többnyire AUS-8, AUS-10, VG-10 és többrétegű Damaszt acélokat használnak!

https://www.kesvilag.hu/gyarto/352

-M'Custa

A Mcusta cég a japán Seki városában található, amely több mint 800 éves kardkovácsolási múlttal rendelkezik. Innovatív technológiákat használnak, mint a CNC gépi és lézeres vágás, így a márka a kézműves hagyományok és a modern technológiák egyesülésének a gyümölcse.

https://www.kesvilag.hu/konyhai-i-.html/1/0,141290,0,,,,,24,0


-Xin Cutlery

A XIN Cutlery minden kését kifejezetten úgy tervezték,hogy megfeleljen az éles, ergonomikus, kiegyensúlyozott és elegáns követelményeknek. A jelenlegi tervezőik Grzegorz Grabarski és Ostap Hel. Egy nem mindennapi kés a mindennapokhoz. A kés a Japánból származik.Ősi technikával dolgoznak és apáról-fiúra száll át a mesterség elsajátítása.

https://www.kesvilag.hu/gyarto/315

További híres gyártók:

-Fiskars

A Fiskars egy világszerte igen közismert márka, mely kiváló minőségű, otthoni használatra fejlesztett eszközöket gyárt.Termékeik kifinomult formatervezésüek. Magas gyártási színvonal és anyagminőség jellemzi termékeiket.

https://www.kesvilag.hu/konyhai-i-.html/1/0,141290,0,,,,,135,0

-Dick

A Dick késeket 1778-ban hozták létre, és ma világszerte prémium minőségű termékek gyártójaként ismerik a szakácskések, konyhai kiegészítők és élezőacélok széles választékát illetően.

https://www.kesvilag.hu/konyhai-i-.html/1/0,141290,0,,,,,146,0

 

-Victorinox

A Victorinox kések általában a leghosszabb élettartamúak és éltartásban is kiemelkedőek, még akkor is, ha naponta használják. A pengék rozsdamentes acélból készülnek, ami megkönnyíti a karbantartásukat.

https://www.kesvilag.hu/konyhai-i-.html/1/0,141290,0,,,,,22,0


Az összes konyhai, illetve szakácskéseinket, 

a linkekre kattintva tekinthetitek meg!:

Mindenkinek jó válogatást kívánok!


https://www.kesvilag.hu/konyhai-i-.html

https://www.kesvilag.hu/konyhai-ii-.html